Okategoriserade

Hallå där Olov, vår nye elkonstruktör

By 10 september, 2017 No Comments

Hallå där Olov, vår nye elkonstruktör

Efter 15 år som elektriker, bland annat i Norge, sadlar Olov Sjöberg om till elkonstruktör. Från och med september 2017 jobbar han hos oss på Elektrotekniska Byrån.

Vad har du för bakgrund?
Jag läste till elektriker i gymnasiet och blev sedan anställd på en elfirma i Karlstad. Efter det började jag att jobba i Norge som elmontör, där jag nu varit i nio år, bland annat i Oslo, Sandefjord och Tonsberg. Jag jobbade i projekt med allt från bostäder och skolor till industri.

Vad ska du göra på EBAB?
Jag ska jobba som elkonstruktör och ska först och främst gå en CAD-utbildning. Sedan kommer jag att bli delaktig i projekteringar.

Vad ser du mest fram emot?
Det ska bli roligt att få lära sig något nytt och att jobba med projekt från grunden. Jag vill gärna vara med och förenkla för montören så mycket som möjligt. Till exempel fattas det ibland enkla beskrivningar för hur nya material fungerar. Det skulle vara kul att hitta ett mer pedagogiskt sätt att förklara detta på.

Har du familj?
Ja, jag har en fru och två döttrar på ett och fyra år. Vi bor på Råtorp i Karlstad.

Vad gör du på fritiden?
All tid går till familjen just nu och det ska bli väldigt skönt att inte behöva veckopendla, utan att kunna vara hemma med dem på kvällarna. Om det finns tid till annat så kollar jag gärna på hockey, åker skidor, fiskar eller umgås med vänner.