Louise Myrman

Louise älskar Lego, dödsmetall och odling och vill alltid veta hur saker fungerar

Louise älskar Lego, dödsmetall och odling och vill alltid veta hur saker fungerar

Louise har alltid varit intresserad av hur saker fungerar. Som liten satt hon bredvid sin pappa när han lagade teknikprylar och där väcktes ett brinnande intresse. När hon gick teknikprogrammet på gymnasiet blev det snabbt självklart att hon vill jobba med automation. Och det är inte bara i jobbet hon bygger ihop saker. Det bästa hon vet är att bygga lego med sina barn. På önskelistan till tomten står en legorobot.

Vad har du för bakgrund och erfarenhet?

Närmast kommer jag från Sweco och innan det var jag på Assemblin. Jag har jobbat med övervakningssystem, samordnad provning och projektering både på entreprenörssidan och som konsult, mest med inriktning på fastighetsautomation. Automationsintresset har alltid funnits. Jag vill veta hur saker fungerar. Min pappa brukade laga gamla tv-apparater och annat när jag var liten och jag satt ofta bredvid och tittade på. På gymnasiet gick jag teknikprogrammet med inriktning el och IT. Då fick vi testa styr- och reglersystem och programmera. Det var när jag stötte på en robotarm som jag visste att det var precis detta jag vill hålla på med. Så efter studenten pluggade jag till mekatronikingenjör – en blandning mellan elektroingenjör och maskiningenjör på Karlstads universitet, där jag även träffade min man. 

Vad ska du göra på EBAB?

Jag kommer jobba inom automation med projektering och utredningar, programmering och konstruktion.

Varför började du här?

Min kollega Patrik Bergström och jag har jobbat tillsammans på både Sweco och Assemblin och vi jobbar väldigt bra ihop så det är mycket Patriks förtjänst. Han pratade så gott om Elektrotekniska Byrån. Jag upplever att här är det en annan syn på hur företaget ska styras. Vi jobbar med Teal-modellen, som innebär ett stort ansvar och inflytande hos medarbetarna och det tycker jag är utvecklande. Det är något helt annat än på ett stort bolag med massor av chefer. Där kan det vara tungrott att vara innovativ, men här bygger det på att vi ska vara ett team. Jag har lättare att påverka mitt arbete här och kan styra lite var jag själv hamnar inom gruppen. Det känns som att det finns stora möjligheter att utvecklas och det vill jag gärna.

Vad gör du på fritiden?

Jag har två barn, som är fyra och sex år och jag umgås och leker mycket med dem. De är i perfekt ålder för att bygga med Lego och vi har nu uppgraderat från Duplo till Lego. Det betyder att jag får en anledning att köpa en massa Lego. Äntligen! Jag fick ett Legorymdskepp i julklapp ifjol och i år kommer nog tomten med en Legorobot.

På sommaren är jag mycket i trädgården och påtar, jag har växthus och odlingsbäddar. Jag gillar även att lyssna på musik och läsa böcker. I öronen har jag allt från rock till dödsmetall och jag läser helst Fantasy-böcker. Sedan tycker jag mycket om film också. Jag är lite åt nördhållet, skulle jag själv säga.

 

 

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar