Vi hjälper dig med anbudskalkyler 

Vi hjälper dig med anbudskalkyler 

Vi hjälper våra kunder med anbudskalkyler. Ofta kan det vara så att elentreprenörer inte hinner svara på alla förfrågningar själva. Då rycker vi in och gör en beräkning på hur mycket och vilken typ av material och hur många arbetstimmar som behövs för ett projekt.

– Vi använder bland annat programmet Maxikod, som även elentreprenörerna jobbar i. Där matar vi in alla siffror och värden så att de får tillgång till all information, förklarar Kent Schützer, projektledare.

Om vår kund sedan får uppdraget vill de ofta även ha hjälp med en produktionskalkyl. Det innebär att vi tar fram prisuppgifter i detalj och ger dem en total produktionskostnad.

– Projektledaren kan förstås hitta andra lösningar med annat material eller annorlunda arbetssätt sedan. De sätter även sina egna priser, men med detta har de ett bra underlag att utgå ifrån, säger Kent.

Vi gör även budgetkalkyler, exempelvis till kommuner, för att de som byggherre ska få ett beslutsunderlag att använda inför upphandling av olika entreprenörer.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar