Anders Dahl

Vi besiktar Scalateaterns brandlarm så att besökarna kan vara trygga

Vi besiktar Scalateaterns brandlarm så att besökarna kan vara trygga

I byggnader där det rör sig många människor är det krav på fungerande brandskyddsutrustning. Vi besiktar Scalateaterns brandlarm varje år för att de ska vara säkra på att utrustningen verkligen fungerar.

– Det är många pusselbitar som ska falla på plats när det gäller bra evenemang. Det är en sak att ta hit bra artister och locka besökare, men lokalerna måste vara säkra också. Det är viktigt, tycker Anders Dahl, Scalateatern.

Vi på Elektrotekniska Byrån är certifierad besiktningsfirma av brandskyddsanordningar enligt SBF 1003:3. Tack vare det kan vi besikta automatiska brandlarm, talande utrymningslarm och gassläcksanläggningar. På det viset hjälper vi våra kunder att undvika onödiga skador och driftavbrott.

– Det känns tryggt och bra att Elektrotekniska Byrån löser detta varje år. Jörgen har koll på när besiktningarna ska genomföras och jag behöver inte tänka på om, när och vad som ska besiktas, säger Anders.

Myndigheter och försäkringsbolag kräver regelbunden kontroll av brandskyddsutrustning

I byggnader där många människor rör sig måste det enligt lag finnas brandskyddsutrustning. Det gäller exempelvis sjukhus, vårdboenden, industrier, kulturbyggnader, hotell och idrottshallar. Myndigheter och försäkringsbolag ställer även krav på regelbundna kontroller och besiktning vid installation av brandskyddsutrustningen.

Läs mer om besiktningar 

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar