Uno Wåhlén

Uno ger oss ytterligare kraft

Uno ger oss ytterligare kraft

Vi säger välkommen tillbaka till Uno, som jobbat hos oss tidigare, men testat sina vingar hos en annan arbetsgivare de fyra senaste åren. Han ingår nu i vårt team med elkraftskonstruktörer.

Vad har du för erfarenhet?

Jag gick 4-årig teknisk linje med inriktning på elkraft i gymnasiet. Efter det har jag utbildat mig till installationselektriker, industrielektriker och gått CAD-kurser. Mitt första jobb efter gymnasiet var på SAAB i Trollhättan där jag rostskyddsbehandlade bilar. Sedan jobbade jag bland annat som elektriker på Karlstads Elektriska.

1991 började jag på Elektrotekniska Byrån första gången. Då jobbade jag här till 2014, men var tjänstledig under tre år för att läsa materialfysik på Karlstads universitetet. De senaste fyra åren har jag jobbat som elsäkerhetssamordnare i Karlstads kommun.

Varför kom du tillbaka hit efter fyra år?

Jag slutade förra gången för att jag ville göra något nytt efter många år på Elektrotekniska Byrån, men har alltid trivts här. När jag fick frågan om att komma tillbaka nu så kändes det som rätt läge.

Märker du någon skillnad jämfört med förr?

Den stora skillnaden är lokalerna. Det är större ytor, mer konferensrum och allt är samlat på ett plan, vilket gör att det känns som en bättre arbetsmiljö. Stämningen har alltid varit god, och jag känner mig välkommen.

Vad gör du på din fritid?

Jag renoverar hus. Det har jag gjort i tio år eftersom vi byggt ut och byggt om, tilläggsisolerat och dragit ny el i vårt hus hemma i Vålberg. Jag och mina syskon har även tagit över två hus i Höljes efter våra föräldrar så nu håller vi på att renovera dem också.

I övrigt tränar jag på gym, ofta tillsammans med barnen.

Vad har du för otippad talang?

Jag har väldigt bra balans. Exempelvis kan jag stå på en pilatesboll och göra knäböj. Jag tror att det är tack vare att jag klättrade och gick balansgång på stockar mycket jag var liten.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar