David Lundkvist

Så fann David Elektrotekniska Byrån och tvärtom

Så fann David Elektrotekniska Byrån och tvärtom

David Lundkvist är dalmasen som stannade kvar i Karlstad och nu har valt Elektrotekniska Byrån som arbetsplats. Efter en inslagen bana som elektriker var det dags att ta nästa kliv och efter sin praktik hos oss visste han att det var här han vill jobba.

Vad har du gjort tidigare?

Nu senast kommer jag från Assemblin där jag jobbat i 5 år. Jag har också jobbat på Elinstallatören och Eldialog som elektriker, serviceelektriker och ledande montör. Förra året bestämde jag mig för att läsa vidare och bli elkonstruktör. Jag pluggar halvtid på Campus Nyköping parallellt med jobbet och blir klar om ett och ett halvt år.

Varför just Elektrotekniska Byrån?

Jag blev tipsad av vänner och före detta kollegor som jobbar här. Jag förstår att de trivs. Det är ett bra gäng och jag ser en stor potential att utvecklas och att få jobba med roliga och varierande projekt.

Du har inte mycket fritid när du studerar samtidigt förstås, men om du råkar få tid över, vad gör du då?

Jag har två barn som är under tre år gamla och ett hus som behöver renoveras så ja, jag har att göra. Men om vi har ledigt så åker vi ganska ofta och hälsar på min familj i Dalarna. Annars tycker jag om att vara ute i skogen och på vintern åker jag gärna alpint.

Vad har du för otippad talang?

Jag är extremt snabb på att plocka hjortron. Det brukar bli många kilo per år när vi är i stugan utanför Malung. Där finns det inte så mycket annat att göra än att fiska och plocka bär så jag har tränat en del.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar