Projektering av el- och telesystem till nya bostäder på Jakobsberg och Tullholmsviken i Karlstad

Projektering av el- och telesystem till nya bostäder på Jakobsberg och Tullholmsviken i Karlstad

Både Jakobsberg och Tullholmen är nya stadsdelar som växer fram i centrala Karlstad. Vi på Elektrotekniska Byrån har projekterat el- och telesystem till de båda nybyggena.

Jakobsberg är ett naturnära område med närhet till butiker, skolor och andra viktiga samhällsfunktioner. Projektet med att bygga bostäderna är igång och 2021 ska de stå klara. Vår uppdragsgivare för projektet på Jakobsberg är Assemblin.

– Jag har projektlett och samordnat det mesta och haft hjälp av mina kollegor som varit med och tagit fram ritningar för bland annat elsystem, belysning och telesystem, berättar Fredrik Lidén, elkonstruktör.

De nya bostäderna i Tullholmsviken kommer att byggas i tre etapper. Den första etappen som byggs består av sju kvarter med cirka 220 nya lägenheter.

– Jag kommer att projektera elsystem och belysning och min kollega Johan står för tele- och larmsystemen, berättar David Lundkvist, elkonstruktör.

Midroc som jobbar med samhälls- och industriutveckling är uppdragsgivare och totalentreprenör är bostadsbolaget Magnolia. Totalt kommer det bli cirka 800 nya lägenheter i området.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar