Filipstads simhall - Spångbergshallen

Projektering av el- och telelösningar simhall i Filipstad

Projektering av el- och telelösningar till simhall i Filipstad

Vårt arbete med skolan och idrottshallen på tomten bredvid är redan igång, nu planeras det för fullt med bygget av den nya simhallen i Filipstad.

– Projektet är i startgroparna. Vi var och inventerade på plats häromdagen. Den gamla simhallen ska rivas och den nya kommer att dockas ihop med idrottshallen, berättar Liza Sandelin, kontorschef, Elektrotekniska Byrån i Karlstad.

Projektet är på ungefär 4 000 kvadrat (inklusive fläktrum med mera) med allt ifrån elbilsladdning, stolpbelysning och så klart alla el- och telesystem inne och ute. Det blir många aspekter att tänka på vad gäller materialval på grund av allt vatten och klor, som innebär en stor påfrestning.

– Det känns jättekul att få förtroendet. Det blir ett extra kul projekt eftersom vi redan jobbar med skolan och idrottshallen på tomten bredvid, säger Liza Sandelin.

Efter planeringen i fas 1 sker en beslutandeprocess av Filipstads kommun som ska vara klar i slutet av augusti 2021. Därefter tar bygget ett par år. Det är ett utmanande projekt med mycket styrningar och spännande belysning.

– Vi kommer att rita i Revit som gör det möjligt att presentera i VR (Virtual Reality) för beställaren Elcenter, och även Filipstads kommun ifall de vill kika, avslutar Liza Sandelin.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar