Magnus Hultgren

Praktikanten som blev en fullträff

Praktikanten som blev en fullträff

Magnus Hultgren har under de senaste två åren gått en distansutbildning i projektledning hos installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter, INSU i Nyköping. I utbildningen ingår några veckors praktik som han gjort på Elektrotekniska byrån i Karlstad. Magnus har gjort ett fint intryck på oss och nu har vi installerat honom i hans nya arbetsrum som heltidsanställd. Välkommen Magnus!

Vad har du för erfarenhet?

Jag har jobbat som installationselektriker i Sverige och Norge i 17 år. Under en period var jag inne på att starta eget och gick min första kurs på INSU i Nyköping i allmän behörighet 2008. Men jag hamnade i Norge i stället och jobbade där i sex år innan jag flyttade hem igen och fick jobb på Eitech i Karlstad. Samtidigt fick jag ett mail från INSU med tips om distansutbildning i projektledning. Jag kände att det var dags att sluta skruva och förkovra mig så jag hoppade på. Nu har jag pluggat i två år och tänk att utbildningens praktik ledde till jobb – jag trivs jättebra på Elektrotekniska byrån!

Vad ska du göra på Elektrotekniska byrån?

Jag är anställd som elkonstruktör och ska jobba med konstruktion och på sikt kanske även med kalkyler och projektledning. Just nu håller jag på med en industrihall som ska byggas på Lamberget i Karlstad. Där ritar jag på kanalisation, kraft, belysning och tele. Sen jobbar jag med ett nytt hotell i Kläppen där schaktningen av marken just har påbörjats. Här samarbetar jag med kollegan Uno Wåhlén, elkraftskonstruktör på Elektrotekniska byrån, och hittills är det belysning jag jobbat mest med.

Vad gör du på fritiden?

Jag och min familj bor i ett gammalt hus utanför Karlstad och det finns ju alltid något att göra med gamla kåkar. Sen tycker jag om att jaga, allt från rådjur och älg till vildsvin. Både runtom i Sverige och i Tyskland. Just nu är det ju emellertid lågsäsong när det gäller jakt så nu fiskar jag i stället. Och så åker jag gärna till skjutbanan och tränar inför hösten då jaktsäsongen drar igång igen.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar