Patrik Bergström

Patrik vill bygga hållbara samhällen för alla

Patrik vill bygga hållbara samhällen för alla

Patrik drömmer om att rädda världen genom att bygga hållbara samhällen, både för människor och bin. På kontoret märker vi av detta på de läckra honungsburkarna som helt plötsligt finns att köpa i köket. Han jobbar med automation, teknisk projektledning och multidisciplinär uppdragsledning och med sina 15 års branscherfarenhet inom fastighets- och industriautomation kommer han att vara ett riktigt bra beställarstöd.

Vi ser fram emot ökat samarbete med våra branschkollegor och ett ännu bättre erbjudande gentemot våra kunder med vår nya kompetens inom automation.

Vad har du för bakgrund och erfarenheter?

Jag är utbildad elektriker och kommer närmast från Sweco. Efter min utbildning började jag först jobba med industriautomation, men under den förra gröna vågen lärde jag mig att det går att rädda världen genom att sänka energiförbrukningen. Och det är klart att jag vill rädda världen, så här är jag. Sedan 2012 har jag ägnat mig mer renodlat åt fastighetsautomation i olika roller och konstellationer. Det har varit allt från bostäder till badhus, så det är få byggnadstyper jag inte arbetat med.

Varför valde du att börja på Elektrotekniska Byrån?

Här tror jag att det är kortare beslutsvägar och enklare att förändra, och det behövs för att vi ska kunna vara samhällsbyggare och vara med och skapa en bättre värld för de som kommer efter oss. Jag får även vara med och starta upp automationsgruppen och arbeta med både fastighets- och industriautomation igen, vilket jag tycker blir spännande.

Vad gör du på fritiden?

Jag har tre barn och hus och det tar mycket tid. Jag ägnar mig en hel del åt trädgården och vågar nog säga att jag har grönast gräsmatta i närområdet. Vi odlar bin därhemma, och det har blivit en hel del honung genom åren. Det är en spännande bisyssla. I våras hade vi ett elakt samhälle som hade bytt drottning och bina tyckte inte att vi skulle gå för nära deras kupa som låg några meter ifrån lekstugan. Då körde vi i väg den och nu har vi ett trevligare gäng på plats. När jag inte är i trädgården så studerar jag. Just nu läser jag fristående kurser i AI (Artificiell intelligens) och vidareutbildar mig inom automation på Blekinge tekniska högskola.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar