Okategoriserade

Möt vår nye telekonstruktör Andreas

By 29 maj, 2017 No Comments

Möt vår nye telekonstruktör Andreas

I maj började Andreas Nilsson att jobba som telekonstruktör hos oss. Det första projektet han får sätta tänderna i blir en förskola i Grythyttan som ska byggas ut och Formens hus i Hällefors som ska byggas om till kontor. Andreas är uppväxt i Karlstad och bor på Kronoparken med sambo och två barn.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har jobbat på BBGRUPPEN, Netline i 10 år som tekniker och nu senast som säljare. Jag installerade och sålde brandlarm, inbrottslarm, passersystem, integrerade system och nödbelysning. Innan dess var jag anställd på Securitas aroundio där jag sålde villalarm. Efter ett tag valde jag att även börja installera de larm jag sålde, så det var på den vägen jag blev tekniker.

Varför har du valt Elektrotekniska Byrån?
Efter 10 år på samma företag tyckte jag att det var dags att byta jobb och det kändes som en naturlig utveckling att gå över till konstruktion. I min roll som säljare läste jag de underlag som EBAB levererade när vi jobbade i samma projekt och det var utifrån dessa jag gjorde mina kalkyler. Jag är var van att vara involverad i den delen av kedjan och nu ska det bli kul att vara delaktig i ett tidigare skede, närmare entreprenören. Jag hoppas att mina kunskaper inom säkerhetssystem och min erfarenhet att projektera systemen kan hjälpa mig som konstruktör.

Vad gör du på fritiden?
Jag ägnar mycket tid åt min familj och åt att aktivera barnen. Om det finns tid över spelar jag golf.

Har du någon dold talang?
Jag gillar att laga mat och lägger stort fokus på att försöka lära mig nya maträtter hela tiden. Jag vill aldrig bjuda en person på samma mat. Det måste vara något nytt varje gång.