Leif Albihn

Leif ska konstruera teleanläggningar

Leif ska konstruera teleanläggningar

Vi välkomnar nya kollegan Leif Albihn till Göteborgskontoret. Han byter spår i sin karriär och hoppas samtidigt på att få lära sig lite värmländska.

Vad har du för erfarenhet?

Jag är behörig ingenjör inbrottslarm och har jobbat med installation och driftsättning av larm- och passagesystem i 27 år. Nu senast för SafeTeam i drygt 11 år och tidigare för Elbröderna.

Vad ska du göra på Elektrotekniska Byrån?

Jag är väldigt taggad efter att ha fått förfrågan att börja på Elektrotekniska Byrån – jag kommer att gå in en ny fas i min karriär och lära mig CAD för att kunna konstruera teleanläggningar. Anläggningarna kommer till exempel att finnas i skolor och kommunverksamheter. Jag kommer alltså att konstruera i stället för att skruva upp och det ska bli intressant att få se branschen ur ett annat perspektiv. Det är en chans till kompetensutveckling samt personlig utveckling, lite som att återigen bli lärling på kuppen! Jag hoppas att jag samtidigt ska kunna bidra med min kunskap och erfarenhet i min nya tjänst. Och så får jag nog lära mig lite värmländska!

Vad gör du på fritiden?

Jag tränar regelbundet och åker gärna motorcykel. Har två stycken hemma i garaget, en KTM och en Triumph. Norge är fantastiskt att åka i och helst på grusvägar – då vet man vad man har under däcken. Och så grillar jag året runt. Mycket kyckling, en god köttbit och fisk. Jag grillar det mesta!

Vad är din bästa Göteborgshistoria?

Vad tycker du om SJ?
Nja, inget vidare änna, tågen går ju knappast som på räls…

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar