Bild på Kent Bergman Wenkler som bläddrar i en katalog i lunchrummet.

Kent gillar högt tempo oavsett om han jobbar med ritningar eller ute i naturen

Kent gillar högt tempo oavsett om han jobbar med ritningar eller ute i naturen

Elektrotekniska Byrån stod ut bland konkurrenterna och Kent kände direkt att här ville han vara kvar. Det började med en praktik som senare blev en anställning som elkonstruktör. Han vill ständigt få nya utmaningar och gillar tempo, vilket exempelvis gjorde att han inte klarade av att jobba i vårt grannland i väst särskilt länge – det gick för långsamt helt enkelt.

Vad har du för bakgrund?

Jag har varit elektriker sedan 2005. De senaste nio åren har jag åkt runt i en servicebil och jobbat som serviceelektriker. Bland annat har jag jobbat på Midroc Electro och Assemblin. Jag var även i Norge ett tag. Där blev jag inte långvarig eftersom jag tyckte att det gick så långsamt. Det är stor skillnad på tempo.

Eftersom jag kände att jag ville utveckla mig själv som person och som tekniker valde jag att läsa vidare till elteknikingenjör med AL (auktorisation lågspänning). Det var dags att prova något nytt. Jag hade som mål att bli projektledare men det ändrade sig efter hand. Ju längre utbildningen gick kände jag att det är konsult jag vill vara. Jag känner att det ger mig mer. Visst kan jag sakna tugget i baracken, men nu är jag med i andra änden istället och visar hur vi ska göra, inte vad.

Varför började du just på Elektrotekniska Byrån?

Det började med att jag hade praktik här. Det finns ju ett helt gäng med konsultföretag i Karlstad, men när jag satte mig ner och kollade på hemsidorna var det Elektrotekniska Byrån som gav mig bäst känsla i kroppen. Den känslan stämde verkligen när jag kom hit. Jag kände att här skulle jag vilja vara kvar. Därför behövde jag inte fundera. Det är kul att vara här som anställd!

Vad ska du göra här och vad ser du mest fram emot?

Jag har rollen elkonstruktör och jag ser nog fram emot att få lära mig något nytt. Det är lite nya utmaningar här, dels med alla nya program, men det är också ett annat tänk jämfört med när jag var ute på fält och spikade kabel själv. Jag behöver ha nya utmaningar, det är min drivkraft. Här tror jag att jag kan få det titt som tätt. Projekten är varierande.

Vad gör du på fritiden?

Jag har en gård utanför Molkom, en skogsbruksfastighet, som jag försöker sköta om. Mina två barn på sex och åtta år vill också ha uppmärksamhet så klart och det blir mycket tid med dem och min fru. Annars är jag intresserad av innebandy och har varit tränare i många år både på låg och hyfsat hög nivå. Men nu ligger det på is.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar