Fredrik Olsson sitter med en kaffemugg i lunchrummet och ler mot kameran.

Ingen montör ska svära åt Fredriks ritningar

Ingen montör ska svära åt Fredriks ritningar

Med nitton års erfarenhet som elektriker, både som egenföretagare och anställd, vet Fredrik hur en bra ritning ska se ut. Och hans mål är att ingen på byggena ska behöva tänka ett varv extra när de har hans ritning i näven.

Vad har du för bakgrund?

Jag har jobbat som elektriker i nitton år. De sista fem åren drev jag eget tillsammans med min bror, vars fotspår jag gick i när jag valde yrke. Vi hade flera anställda. Jag äger fortfarande företaget, men ville lära mig andra saker och läste därför till elteknikingenjör.

Varför började du på Elektrotekniska Byrån?

Jag känner till dem sedan innan och det var helt enkelt bara de som var intressanta för jag har hört så mycket bra om dem. Jag kände Linda, som är ekonomichef. Vi är båda uppväxta i Arvika.

Vad ska du göra här och vad ser du mest fram emot?

Jag jobbar som elkonstruktör och sitter just nu med projektering av Filipstads skola. Jag ser fram emot att lära mig allt – jag vill verkligen kunna allt. Också vill jag ta egna projekt så småningom. Jag tror att jag har haft en fördel i att ha jobbat med el i nitton år när jag ska börja rita. Jag har sett många olika ritningar och jag kommer göra mitt bästa för att se till att ritningarna blir så tydliga och lättlästa som möjligt.

Vad gör du på fritiden?

Just nu bygger jag till på mitt hus i Arvika. Jag har skog och där gillar jag att arbeta. Jag tränar även mycket löpning och skidor. På veckorna bor jag i Karlstad i en lägenhet som jag hyr.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar