Färjestadskolan byggs om och vi projekterar larm, mediaanläggningar, tele- och datasystem

Färjestadskolan byggs om och vi projekterar larm, mediaanläggningar, tele- och datasystem

Planeringen av nya Färjestadsskolan i Karlstad är i full gång och vi på Elektrotekniska byrån projekterar el- och telesystem. Under 2021 beräknas skolan vara klar.

På Färjestadsskolan i Karlstads kommun går 486 elever i årskurs 1-6. De tidigare byggnaderna, utom den K-märkta idrottshallen, kommer att rivas och just nu används en tillfällig byggnad.  Den nya huvudbyggnaden kommer att stå på ett stort fält där det även ryms ett grönområde med parkliknande utformning.

– Vi har projekterat el- och telesystemen, det gäller bland annat brandlarm, inbrottslarm, tele- och datasystem och mediaanläggningar. Vi har även tagit fram tekniska lösningar utifrån lokalernas utformning och omfattning, säger Klas Persson, elkonstruktör hos Elektrotekniska byrån.

Tillsammans med Assemblin jobbar vi i en partnering åt Karlstad kommun där PEAB är totalentreprenör. Just nu håller man på att ta fram systemhandlingar och beskrivningar, vilket innebär att det snart är dags att ta fram ritningar för el- och telekonstruktion till bygget.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar