Elektrotekniska Byrån växer – ska anställa 50 personer

Pressrelease 21 maj 2024

Konsultföretaget Elektrotekniska Byrån fyllde nyligen 60 år. Med ett fortsatt fokus på erfarna konsulter och renodlad inriktning mot samhällsviktiga funktioner, planerar bolaget växa snabbt tillsammans med nya delägaren och serieentreprenören Johan Sköld. 

– Vi ser stora och långsiktiga behov kopplat till de ökade hot och hårda belastning landets infrastruktur nu ställs inför och kommer börja med att dubbla personalstyrkan, säger Johan Sköld.

Elektrotekniska Byrån är specialister på elprojektering och har varit verksamma sedan 1964. Bolaget har historiskt alltid varit starka inom områden med särskilt höga krav och ser nu en kraftigt ökad efterfrågan på området. Det rör sig bland annat om skyddsrum, sjukhus, ledningsplatser, brandkår, polis och försvar. Eller, som Elektrotekniska Byrån själva säger: samhällsviktiga funktioner.

– Vi är experter på allt det där som håller ett samhälle fungerande – oavsett vad som händer runtom i världen. Det är något som alltid legat oss varmt om hjärtat, men med de senaste årens händelser i världen känns det mer aktuellt än någonsin. Det är också något vi tydligt märker av i efterfrågan på våra tjänster. Det finns helt enkelt väldigt mycket att göra, säger Liza Sandelin, vd på Elektrotekniska Byrån.  

Anställer 50 personer

För att möta det ökade intresset, storsatsar nu Elektrotekniska Byrån. Bolaget omsätter i dagsläget cirka 50 miljoner kronor, men målet är att inom kort dubbla den siffran. 

För att det ska vara möjligt vill man nu anställa ett 50-tal personer till de tre dotterbolagen i Stockholm, Göteborg och Karlstad, men också starta flera nya dotterbolag.

– Det finns många duktiga chefer och ledare i branschen som skulle axla rollen som VD i ett nystartat dotterbolag. Vi startade i Karlstad, och har redan startat upp dotterbolag i både Stockholm och Göteborg men ser att intresset för våra tjänster växer över hela landet. Vi ser inget hinder i att vi har flera samverkande dotterbolag på de stora orterna. Hittar vi bara rätt person med rätt kompetenser, egenskaper och nätverk, så har vi ett erbjudande väldigt få kan matcha, säger Jonas Bjuresäter, koncernchef för Elektrotekniska Byrån.

Tar in erfaren delägare

En av hjärnorna bakom tillväxtstrategin är den nya delägaren Johan Sköld, som är ett känt ansikte för många inom konsultbranschen. Serieentreprenören, företagsledaren och investeraren är en av landets främsta tillväxtexperter.

– Jag har varit rådgivare till ett stort antal konsultföretag i samhällsbyggnadssektorn och i styrelsen för flera fina företag, såsom ELU Konsult och Bengt Dahlgren. När jag träffade Elektrotekniska Byrån första gången så fick jag samma fina känsla från första stund. Det är ett fantastiskt välskött bolag, med en kompetensnivå och tillväxtpotential inom just samhällsviktiga funktioner jag aldrig mött tidigare. Självklart vill jag jobba med ett sådant bolag, säger Johan Sköld.

Han fortsätter:

– Vissa saker i samhället måste fungera. Behovet att förstärka våra samhällsviktiga funktioner är stort och det kommer hålla i sig länge. Det krävs betydligt högre kompetens och specifik erfarenhet för att projektera ett skyddsrum eller ett sjukhus jämfört med ett vanligt flerbostadshus. Mitt mål är att vi ska samla den kompetensen i Elektrotekniska Byrån. De vassaste konsulterna vill jobba med de vassaste konsulterna, så jag tror vi har en bra grund att stå på.

För mer information eller intervjuer, kontakta Liza Sandelin på 070-581 96 57 / liza.sandelin@ebabkonsult.se eller Jonas Bjuresäter på 070-581 96 46 / jonas.bjuresater@ebabkonsult.se

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar