fbpx
Okategoriserade

Andreas är vår nye besiktningsman inom brandskyddsanordningar

By 13 april, 2018 No Comments
Brandskyddsanordningar

Ny behörig besiktningsman inom brandskyddsanordningar

Elektrotekniska Byrån besiktar runt två till tre brandskyddsanordningar per dag inom områdena brandlarm, gassläckanläggningar och talat utrymningslarm. Vi har uppdrag åt många olika typer av kunder, till exempel kommuner, landsting, fastighetsbolag, hotell, industrier, butiker, vattenkraftverk, kyrkor, myndigheter och energibolag.

Behovet av besiktningsingenjörer är stort och därför har Andreas Nilsson nyligen utbildat sig. Han kan numer titulera sig behörig ingenjör brandlarm och är en av tre hos oss med den behörigheten.

– Jag har jobbat mycket med brandlarm tidigare och var bland annat ansvarig för att kontrollera brandlarm när jag jobbade på Netline. I den rollen ingick att testa av alla funktioner och se till att anläggningen uppfyller alla krav, förklarar Andreas.

Andreas har länge tänkt att han borde bli besiktningsman så när frågan dök upp var det självklart att tacka ja.

– Det ska bli jättespännande. Nu kommer jag få tillbringa mycket tid ute hos kunder och träffa nya människor och se nya lokaler. Det känns som ett bra komplement till det övriga arbetet som till stor del tillbringas på kontoret, menar han.

Det första planerade uppdraget ska genomföras åt Mölndals stad i maj.

– Vi kommer att vara i Mölndal under en veckas tid och besikta 20 anläggningar åt kommunen, mestadels skolor och gruppboenden, berättar han.

Andreas tycker att de viktigaste egenskaperna som besiktningsingenjör är att vara noggrann, påläst och social.

Läs mer om besiktningar.