Johannes Arvidsson

Möt musikern som blev ingenjör

Möt musikern som blev ingenjör

Nu har vi blivit med musikalisk trollkarl. Johannes, som är vår senaste medarbetare i Stockholm har tidigare jobbat som frilansande musiker och efter att ha dragit kablar i studio i många år kändes steget till att bli elektriker inte särskilt långt. Efter det rullade det på med vidareutbildning till elkonstruktör och här är han nu. Hans favorittrolleritrick är att gömma kronor för barn. Det är kanske bäst att hålla i plånboken framöver.

Vem är du?

Jag kommer från Örnsköldsvik, men har bott i Stockholm sedan 2017. Jag sysslar mycket med musik och spelar bas. Musik var helt och hållet mitt fokus tills jag var 22 år. Jag gick på folkhögskola och har jobbat som frilansande musiker. Sedan valde jag att bli elektriker. Jag jobbade mycket i studio och drog kablar så steget var inte så långt.

Vad har du för bakgrund och erfarenheter?

Efter att ha jobbat som elektriker ett tag utbildade jag mig vidare till elkonstruktör. De senaste tre åren har jag jobbat som konsult på Ramboll.

Vad ska du göra på EBAB?

Jag är anställd som elkonstruktör. Just nu projekterar jag elsystemen i ett uppdrag åt Elis textilservice, som gör en utbyggnad i Stockholm (var i Stockholm?).

Varför ville du börja jobba på Elektrotekniska Byrån?

Det kändes som att det var dags att byta jobb och jag blev lockad av att få vara med och starta upp Elektrotekniska Byrån i Stockholm tillsammans med mina kollegor Patrik och John, som jag jobbat med tidigare.

Vad gör du på fritiden förutom att spela bas?

Jag gillar att träna bollsporter och spelar innebandy och fotboll på korpnivå.

Har du någon otippad talang

Jag kan trolla. Favorittricket är att gömma mynt för barn. 😉

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar