Patrik Steen

Teknikintresset vann slaget om Patriks framtid – till slut blev han elkonstruktör

Teknikintresset vann slaget om Patriks framtid – till slut blev han elkonstruktör

Patrik är killen från landet som hamnade mitt i stan. Mitt i livet bestämde han sig för att testa en ny bana och skolade om sig till elingenjör. Med massor av bra arbetslivserfarenhet i bagaget och en sprakande färsk utbildning har han precis blivit en del av vårt team med elkonstruktörer. Vi ser fram emot en aw med både finmiddag och musik ackompanjerad av hans trumpinnar.

Vad ska du jobba med?
Jag är elkonstruktör och kommer till en början att utvärdera projekt och se över så att kundens önskemål och kravlista/behov stämmer överens med slutresultatet.

Var har du jobbat tidigare?
Jag gick en teknisk gymnasieutbildning i Arvika. Efter det har jag bland annat jobbat på Coop i tio år där jag testat det mesta, exempelvis mejeri och frys, lagerhållning och order, samt revidering. Jag var med och startade upp Coop Nolgård på Hammarö. Men sedan kände jag att jag ville göra något nytt och då läste jag till elingenjör på Karlstads universitet. Jag tog min examen i juni i år och efter det har jag även läst en CAD-kurs.

Vad gör du på fritiden?
Jag spelar en del tennis med min svärfar och ett gäng gubbar. Också tycker jag om att vara i stugan i Dalarna där vi är mycket ute i skogen och plockar bär och svamp.

Ett annat stort intresse jag har är mat, dels att äta, gärna ute, men också att laga den själv Därför tycker jag även om att resa till städer som har en bra matkultur. Jag spelar förresten trummor i Kristinehamnsbandet också. Vi spelar mest på födelsedagsfester, men har planer på att försöka börja spela på barer.

Vem är du?
Jag kommer från en bondgård i Köla i Värmland. Mitt teknikintresse fanns med från början. Jag gillade matte i skolan, skruvade på radioapparater och var den som ansvarade för inställningarna på videon hemma. Nu har jag dock bytt landsbygden mot stan och bor i inre hamn i Karlstad, ett stenkast från kontoret.

Varför vill du jobba på Elektrotekniska Byrån?
Jag vill jobba med projektering och det lät lockande med varierande projekt och kunder. Sedan känns det som en flexibelt och familjär arbetsplats där jag har stor möjlighet att utvecklas och få en bred erfarenhet.

Har du någon otippad talang?
Det skulle väl vara att jag kan spela trumpet.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar