Okategoriserade

Lär känna vår nye elkonstruktör Mindaugas

By 13 juni, 2017 No Comments

Lär känna vår nye elkonstruktör Mindaugas

Mindaugas började jobba som elkonstruktör hos oss i juni 2017. Han är så engagerad, driven och uppfinningsrik att han har en hel uppfinnarverkstad hemma i lägenheten på Kronoparken. Där tar han fram elektroniklösningar från idé och design till komponentframtagning och test.

Vad har du gjort tidigare?
Jag var anställd på Framtiden där jag blev uthyrd till Elektrotekniska Byrån fram tills nu. Jag har även varit processoperatör på Bycosin där jag jobbade inom tillverkning av specialkemikalier och bränsleadditiver med underhåll, CAD-ritningar och byggnation av elskåp och industriskåp. Innan dess jobbade jag som industriskåpsinstallatör/konstruktör på ABIA Industriautomatik. Min första utbildning skaffade jag på Karlstads universitet där jag läste elektroteknik, programmering och digitalteknik inom mekatronikprogrammet. Sedan fortsatte gick jag automationsingenjörsprogrammet, YH400 på Karlstads Teknikcenter.

Vad ska du jobba med nu?
Nu jobbar jag och kommer att fortsätta jobba med elkonstruktion till ny- och ombyggnationer. Jag ritar el, kraft och data/tele-ritningar, förbereder elcentral-specifikationer, kanalisation och ritar olika slags nätscheman.

Vad är det bästa med att jobba på Elektrotekniska Byrån?
För det första får jag jobba med det jag tycker är allra roligast, att skapa CAD-ritningar och välja komponenter och utrustning. Men så är det en bra arbetsplats i övrigt också. Jag tycker att jag får intressanta och varierande uppgifter och att jag får gehör om jag ber om nya utmaningar. Det finns bra möjligheter att utvecklas och det är trevlig stämning. Alla hjälps åt och vi lär av varandra.

Vad gör du på fritiden?
Mest sysslar jag med elektronik även när jag är ledig och jag är speciellt intresserad av ljudutrustning. Jag gillar att förenkla saker eller ta fram nya lösningar som inte finns. Då jobbar jag med allt från idé till design, CAD-ritande, komponentframtagning och test. Men jag ägnar mycket tid åt min fru och våra två barn också. Vi gillar att vara i naturen och brukar campa, och vandra en del. Dessutom har jag börjat spela golf, men jag är en riktig nybörjare.