John Lindh

John är vår första elkonstruktör i Stockholm

John är vår första elkonstruktör i Stockholm

John trivs bäst på jobbet när han får jobba med projekt som gör stor skillnad. Han gillar att cykla och är före detta elektriker så han passar som handen i handsken här hos oss. Förutom jobbet i sig så valde han Elektrotekniska Byrån för att få Patrik som chef. 

Vad har du för bakgrund och erfarenhet?

Jag bestämde mig tidigt för att bli elektriker. Det stod mellan det och rörmokare då jag ville jobba med något som jag har nytta av i framtiden och att kunna fixa hemma. Efter fem år som elektriker började jag studera vidare. Jag kände att jag vill jobba med projektering eftersom jag får en större överblick över projekt på det viset, än om jag monterar. När jag var klar började jag på Ramboll som elkonsult. Där jobbade jag med elkonstruktion och fick ganska snabbt ansvarsroller inom modell- och filhantering i projekten som innefattar BIM-liknande (Building Information Management) uppgifter, automatisering och 3D-samordning.

Ett exempel på automatisering är att vi kan hantera och skapa stora mängder filer på samma gång och på så sätt spara in tid istället för någon ska sitta och göra det manuellt i flera timmar. I många fall kan man låta datorn stå och jobba för egen maskin under natten.

Varför Elektrotekniska Byrån?

Det känns kul att få vara med och bygga upp något nytt från grunden i Stockholm. Jag tror att det finns jättestora utvecklingsmöjligheter för mig här. Jag kommer få hoppa in och göra mycket olika saker eftersom vi är få på plats här i Stockholm. Det tror jag kommer vara nyttigt. Också får jag jobba med Patrik igen, som var min chef även på Ramboll. Vi kommer så bra överens så jag kontaktade honom och frågade om det fanns jobb för mig.

Dessutom ligger kontoret i rätt del av stan. Jag har varit söder om stan hela mitt liv oavsett om jag gått i skolan eller jobbat så här känner jag mig hemma.

Vad ser du fram emot att få göra här och vad blir ditt första uppdrag?

Nu hjälper jag till med projekteringen av en skola och en idrottshall i Filipstad som projekteras i Revit och 3D.

Det är alltid kul att få vara med och göra något stort och komplext som bidrar till infrastrukturen. Något som gör skillnad. Jag har tidigare projekterat delar av nya tunnelbanor och flygplatser, det är sådant som verkligen märks och syns.

Vad gör du på fritiden?

Jag umgås med min flickvän och tränar löpning och cykling. Jag gillar även att åka skidor, utför, och äta god mat. Det bästa är kött och potatis med en god sås till. Och när det är tillåtet tar jag gärna en fika eller en öl med några vänner.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar