Okategoriserade

Hallå där Pierre och Marcus

By 8 februari, 2017 No Comments

Här är våra nya medarbetare Pierre Karlsson och Marcus Gull Karlsson, som båda är uppväxta i Säffle. De kommer att utöka våra resurser inom elkonstruktion och elrevisionsbesiktning.

Pierre Karlsson
Pierre kommer ifrån Säffle från början, men bor nu i Åmål och pendlar med tåg till jobbet varje dag, vilket är en ny vana.

Vad har du jobbat med tidigare?
Jag har nyligen jobbat på ett par olika företag som elrevisionsbesiktningsman och elkonstruktör. Jag har även bland annat varit underhållstekniker på en petrokemisk industri.

Varför valde du att börja jobba på Elektrotekniska Byrån?
Det var dags att göra något nytt och på Elektrotekniska Byrån ser jag goda möjligheter att utveckla min roll som besiktningsman mer.

Du har ett stort teknikintresse, har elkraft alltid varit ett självklart vad för dig?
Ja, jag har varit väldigt teknikintresserad i hela mitt liv och det var naturligt att börja jobba praktiskt och få sätta igång direkt efter skolan. Men efter många års arbete kände jag att jag ville vidareutbilda mig och bredda min kompetens.

Vad gör du när du inte jobbar?
Jag tycker om att springa och gjorde det mycket förr, men eftersom knäna har börjat protestera har jag börjat styrketräna istället. Sedan dansar jag bugg och foxtrot. Det händer att jag åker på kurser och deltar i motionsdans då och då, det är kul.

Marcus Gull Karlsson
Marcus har precis flyttat hem till Värmland från Trollhättan där han bott sedan 2011. Från början kommer han ifrån Säffle, men valde nu att bosätta sig i Karlstad.

Vad har du gjort fram till nu?
Jag läste elteknikutbildningen i gymnasiet i Åmål och därefter flyttade jag direkt till Trollhättan där jag utbildade mig till elkraftingenjör. Jag blev klar med studierna 2015 och har jobbat som elingenjör och driftledare på Trollhättan Energi sedan dess.

Du ska jobba som elkonstruktör nu, vad ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas och testa på att arbeta med konstruktion. Tidigare handlade mitt jobb om distribution av el till kunder, både drift och underhåll. Man kan säga att vi såg till att det fanns el ”fram till elmätaren”. Nu kommer jag istället att ta vid ”efter elmätaren” och se till att det finns el i själva fastigheten.

Vad gör du när du är ledig?
Jag spelar mycket golf. Förra året gick jag mellan 40-50 rundor så just under golfsäsongen hinner jag inte så mycket mer. Men jag umgås gärna med vänner och familj också.

Var spelar du oftast och vad har du för handikapp?
Flest rundor hittills har jag gjort på hemmabanan Billeruds golfklubb. Mitt handikapp är 4,9.