fbpx
Okategoriserade

Anders är vår nya projektledare inom telecom

By 12 november, 2018 No Comments
Anders Wikström

Anders är vår nya projektledare inom telecom

Anders har många års erfarenhet av att jobba med kraftförsörjning och är installationselektriker i grunden. Han har seglat över Atlanten och får därmed bära röda byxor enligt seglartradition. Men nuförtiden är det mest skidor och cykel som för honom ut i naturen.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har jobbat på One Nordic (tidigare Selek och E.ON) sedan 2002. Där har jag bland annat utfört flera uppdrag tillsammans med Telia och jobbat med drift och underhåll för Trafikverket när det gäller kraftförsörjning till järnväg.

Jag har även varit involverad i ombyggnationer av ställverk och installationer av reservkraftselverk. Innan jag kom till One Nordic jobbade jag utomlands åt Ericsson. Mitt första jobb efter gymnasiet var som installationselektriker.

Varför har du valt just Elektrotekniska Byrån?
Jag har träffat Elektrotekniska Byrån mycket och har alltid gillat dem. De verkade ha intressanta uppdrag också så jag hörde av mig och frågade om det fanns jobb för mig helt enkelt. I mitt tidigare jobb handlade uppgifterna alltmer om drift och underhåll och jag tycker att det är roligare att skapa nytt.

Vem är du?
Jag bor i Falun med sambo och en dotter på 13 år. På fritiden försöker jag vara ute så mycket som möjligt. Jag gillar att åka skidor och cykla, men tränar även på Friskis och svettis.

Vad har du för hemlighet?
Jag får bära röda byxor enligt den engelska seglartraditionen eftersom jag har seglat över Atlanten en gång för 25 år sedan. Vi tog oss från Kanarieöarna till Saint Lucia på 17 dygn.